Vluchtelingen

De expositie geeft een historisch beeld weer dat nog steeds, 70 jaar later, 100% actueel is. Vluchtelingen, ontheemden zoeken ook nu een toekomst, weg van de benarde positie waar ze in zaten.

Honderden duizenden zoeken een schuilplaats om van daaruit een veilige toekomst opnieuw in te vullen. Europa geeft op dit moment troost en steun; opvang voor de noodsituatie en oplossingen voor een toekomst daar waar de ontheemden zich thuis zullen  gaan voelen.

Het verhaal van An en de 20 quilts is een inspiratie om ook anno 2016 barmhartig inhoud, steun &  betrokkenheid te geven.

 

syrie1 600

Quilting groepen

In Europa zijn groepen actief: Zij maken quilts voor mensen die vluchten voor oorlogsgeweld of natuur rampen. Het MCC verspreidt deze quilts. Hun ruime ervaring en betrokkenheid staat garant voor resultaat.

Meer Quilters kunnen een verschil maken. Doe ook mee en sluit je aan bij een bestaande groep of start een nieuwe groep. Maria Friesen ondersteunt (international) bestaande en nieuwe groepen. Neem contact op met Maria om je aan te sluiten.

Het MCC heeft basis richtlijnen voor Quilts als hulpgoederen. Vraag Maria of kijk op www.quiltsverbinden.nl

Maria Friesen +41 61 461 5670 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.